Obilježavanje Svjetskog dana turizma

Učenici 1. A i 2. A razreda Katoličke osnovne škole „Ivo Mašina“ u Zadru su, predvođeni svojim učiteljicama iz produženog boravka – Marinom Šegotom i Marijom Marunom, obilježili Svjetski dan turizma u petak 27.9.2019. godine.

U sklopu Svjetskog dana turizma učiteljice su organizirale razgled stare jezgre grada Zadra. Učenici su razgledali znamenitosti našeg grada, saznali su zanimljivosti koje se ne mogu pročitati u udžbenicima. Upoznali su se s tajnama rada turističkih vodiča, neke su imali priliku upoznati te ih poslušati na ulici. Upravo to je motiviralo neke od učenika da se u budućnosti možda odluče za ovo zanimanje. Upoznali su se s novim pojmovima: turist, turizam, turistička atrakcija, turistički vodič, turistička agencija i sl.

Učenici su, kroz razne priče, primjere i razgovore, došli do zaključka kako oni ne mogu čak niti glumiti turista u svojem gradu jer su oni „domaćini“, ali ukoliko odu u neki drugi grad/državu da će tek onda moći reći da su i oni trenutno turisti.

Učenici su imali priliku posjetiti Turističku zajednicu grada Zadra. Tamo su nas lijepo ugostili, održali nam kratko predavanje o svojem radu i o značenju grada Zadra, kao turističke atrakcije.

Pokazali su im kratki reklamni film u kojem su prikazane važne destinacije, utvrde, znamenitosti, građevine, prirodne ljepote te krajolik grada Zadra.

Turističke djelatnice su se odnosile prema učenicima kao prema pravim turistima, kao da su oni prvi put došli u stari dio grada Zadra te se to djeci pokazalo kao jako interesantna igra.

Učenici su se u školu vratili s velikim oduševljenjem i s poklonom u rukama – Planom grada Zadra. U učionici su nastavili igru s učiteljicama na način da su trebali na Planu grada Zadra pronaći npr. neke crkve, utvrde, katedralu, trg i sl.

Dodaj svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)